Vahvuuskartoitus ja uravalmennus uramuutoksen tueksi

"Aloitin työnhaun pitkän uran jälkeen ja tuntui vähän orvolta enkä osannut oikein sanoittaa sitä mitä oikeastaan osaan ja mitä haluan tulevaisuudelta. Hannan kanssa tehtiin ensin vahvuuskartoitus ja sen jälkeen pohdittiin mikä olisi juuri minun unelmatyöni ja siitä jatkettiin vielä katsomalla konkreettiset ensiaskeleet työnhakuun.
 
Sain tapaamisistamme itsevarmuutta ja oivalsin monia tulevaisuuteni kannalta tärkeitä asioita.
 
Hanna on ihanan lempeä ja rauhallinen kuuntelija jonka seurassa voi turvallisesti tuoda esille myös huoliaan ja pelkojaan. Lisäksi Hanna on huippuammattilainen ja osaa kysyä juuri oikeat kysymykset ja antaa toisen sitten oivaltaa."
 
Maisa Leppänen

Itseluottamus kuntoon parisuhteessa

"Jenni" oli löytänyt uuden rakkauden, mutta epävarmuus ei antanut hänen nauttia uudesta lemmestä täysillä.

"Jenni" tuli valmennukseen ärtyneenä itseensä, koska tiesi kyllä miehensä rakastavan häntä ja panostavan heidän suhteeseensa, mutta silti "Jenni" ei kyennyt rentoutumaan. Joka kerta, kun mies meni ulos kavereittensa kanssa, "Jenni" odotti tältä yhteydenpitoa, joka aina oli liian vähäistä ja koki itsensä hylätyksi.

Ensimmäisessä tapaamisessa asetimme tavoitteeksi, että "Jenni" oppii luottamaan siihen, että suhde on hyvä, ja että elämä kantaa, vaikka suhde päättyisikin. Keskustelimme siitä, miten se näkyisi "Jennin" ja hänen läheistensä elämässä, kun hän on oppinut luottamaan, että kaikki menee parhain päin. Keskustelimme myös siitä, mitä "Jenni" voisi tehdä vähentääkseen omia epäilyksiään.

Seuraavaa kertaa ei enää tarvittu. "Jenni" oppi luottamaan siihen, että elämä kantaa ja hän on muuttanut yhteen miesystävänsä kanssa.

 
 

Ammatillinen itsetunto kuntoon potkujen jälkeen

Valmennuksesta apua arvojen ja vahvuuksien tunnistamiseen

"Paulalla" on takana vuosi työnhakua ja hän alkoi olla epätoivoinen, koska mikään ei tärpännyt. Koulutusta kyllä oli ja kokemustakin hyvin laajasti. "Paulasta" oli alkanut tuntua, että hänestä ei vaan ole mihinkään ja kukaan ei koskaan tule haluamaan häntä palkkalistoilleen.

Elokuussa "Paula" halusi tulla valmennukseen löytämään taas ammatillisen itsetuntonsa. Tapaamiseen käveli nuutunut ja lähes luovuttanut ihminen, jonka itseluottamus oli tiessään. Ensimmäisessä tapaamisessa pohdimme sitä, millainen se unelmatilanne olisi. Pohdimme "Paulan" historian valossa hänen vahvuuksiaan ja sitä, miten hän niitä voisi käyttää hyväkseen nyt työtä hakiessaan.

Seuraavalla kerralla keskustelimme arvoista ja supervoimista. Tuli ilmi, ettei "Paula" ollut koskaan miettinyt omia arvojaan tai sitä, missä hän on ihan oikeasti hyvä. Kirjasimme siis "Paulan" arvot ja supervoimat ja näitä arvoja seuraamalla "Paula" jatkoi työnhakua. Mieli on keveämpi ja enää ei roiskittu hakemuksia ihan mihin tahansa, vaan täsmäiskuina paikkoihin, joissa "Paula" pääsisi työskentelemään arvojensa mukaisesti ja omia vahvuuksiaan hyödyntäen.

Sain myöhemmin "Paulalta" viestin:

”Laskin auki nämä mun työpöhinät: elokuun alusta 18 lähetettyä hakemusta, joista 7:ssä olen jossain määrin edennyt prosessissa. Vertaa: vuoden alusta 56 hakemusta ja 7:ssä edennyt prosessissa.”

Varmuutta väitöskirjaprojektiin

"Jari" aloitteli väitöskirjaprojektiaan ja siitä huolimatta, että suunnitelmat olivat selkeät, hän halusi vielä selkeyttää ajatuksiaan valmentajan kanssa.

”Coaching auttoi minua jäsentämään henkilökohtaisia tavoitteitani. Yhteistyössä valmentajani kanssa opin jakamaan ammatillisen päämääräni saavuttamisen pienempiin osatavoitteisiin. Hahmotin tämänhetkisen positioni omassa urakehityksessä. Valmennus kehitti itsetuntemustani ja auttoi minua arvostamaan jo valmiita aikaansaannoksiani.”

"Jari"

Laita viestiä!

Haluatko jutella kanssani? Ota yhteyttä, kysy lisää tai jätä tarjouspyyntö. Jutellaan pian lisää!
OTA YHTEYTTÄ
Copyright 2023 © Kjarkur
Tietosuojaseloste